Stribet delfin (Stenella coeruleoalba) er en subtropisk art, der økologisk minder om hvidskævingen, dvs. den er oceanisk og foretrækker at opholde sig til havs. Frem til 1968, da der første gang blev fundet et individ ved den hollandske kyst, var stribet delfin ganske ukendt i Nordsøen og Østersøen. Men siden er antallet af strandinger og observationer steget støt i hele Nordøstatlanten, og dyr er fundet strandet ved både Sveriges, Norges, Islands og Færøernes kyster. I 1999 strandede en stribet delfin ved den polske kyst.

I 1998 blev stribet delfin første gang observeret i Danmark, idet mulige fund fra før dette år savner dokumentation. Kranierne af to dyr, der skulle være fanget i Kattegat i 1840'erne, findes i Lunds zoologiske museum. Zoologisk Museum i København har et kranium af en stribet delfin fra omkring 1900, der muligvis stammer fra Øresund. I 2001 blev der observeret ét dyr syd for Anholt.

Vejviser

Værket Naturen i Danmark i fem bind udkom i årene 2006-2013. Teksten ovenfor er kapitlet Stribet delfin.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig