Insekter er tilpasset de mest forskelligartede miljøforhold. Det kan derfor undre, at de næsten ikke findes i havet. Langt de fleste såkaldte „marine“ insekter lever i tidevandszonen, dvs. på vaden. Insekterne på strandengene kan ses som de yderste forposter for insekternes udbredelse. Det er derfor vigtigt at forstå, hvorledes de er tilpasset dette miljø. Selv om en strandeng er et miljø med meget fysisk stress, er dyrene her måske til gengæld mindre udsat for konkurrence, rovdyr og sygdomme. Dette har dog kun været lidt undersøgt, men nogle observationer tyder på, at forholdet mellem antallet af rovdyr og planteædere er lavere her end andre steder, ligesom parasitter spiller en mindre rolle.

Vejviser

Værket Naturen i Danmark i fem bind udkom i årene 2006-2013. Teksten ovenfor er kapitlet Tilpasninger hos strandengens insekter.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig